در فاصله سه روز مانده تا برگزاری جلسه دادگاه بابک زنجانی، سخن از شکایتی جدید از این متهم نفتی به میان میآید؛ شکایت خانوادگی از او که امیرعباس سلطانی رئیس کمیته پیگیری پرونده زنجانی در مجلس آن را یک «جنگ زرگری» میخواند.
به گزارش واحد تامین خبر یزدفردا: ، سلطانی در گفتوگو با «اعتماد» میگوید مادر و دو خواهر بابک زنجانی هم به جمع مدعیان اموال او در داخل پیوستهاند و مدعی شدهاند که اموال معرفیشده متعلق به آنها بوده، نه بابک زنجانی.
* نامه بابک زنجانی به رئیسجمهوری و نمایندگان را دیدهاید، نظرتان راجع به محتوای آن چیست؟
من قبلا نامه را دیده بودم اما از طریق خود بابک زنجانی یا وکلای او در اختیار ما قرار نگرفته بود. البته نامه اصلا به دست نمایندگان هم نرسیده بود و من خودم از طریق وزارت نفت آن را گرفتم و مطالعه کردم. البته در اینجا بحث دو تا نامه است. بابک زنجانی یک نامه برای رئیسجمهوری نوشته و یکی هم برای نمایندگان. نامه رئیسجمهوری همان نامه کوتاهی بود که منتشر هم شده است اما نامه نمایندگان طولانی و حدود پنج صفحه بود.
* در آن نامه بلندی که میگویید خطاب به نمایندگان است، چه نوشته بود؟
مطالب آن نامه هم همینهایی بود که اینجا گفته بود. فقط هم خیلی مفصلتر شرح داده بود و هم توهینهای آن به مراتب بیشتر از این نامهای بود که منتشر شد. در آن نامهای که برای نمایندگان نوشته بود خیلی بر «اقدامات انقلابی» خودش و خدماتش تاکید کرده بود و باز هم تکرار کرده بود که بسیجی اقتصادی است و حتی منتقدانش را ضد انقلاب خوانده بود.
* تاریخ هر دو نامه یکی است یا فرق میکند؟
این نامهها مربوط به تیرماه هستند. گویا هر دو در یک تاریخ نوشته شدهاند. البته توهینهایش به نمایندگان خیلی زیاد بود.
* چه توهینهایی؟
حالا فکر میکنم خیلی آن توهینها در کنار اصل قضیه اهمیت نداشته باشند.
* با توجه به آنکه میگویید به نمایندگان توهین کرده بود چرا محتوا و متن آن را منتشر نکردید؟
چون آن نامه به دست نمایندگان نرسیده بود و البته اگر منتشر میشد فقط اصل قضیه را به حاشیه میبرد و باعث میشد تا موضوع وارد یکسری دعواهای لفظی بشود. یعنی اصلا شیوه بابک زنجانی همان موقع که به کمیسیون هم میآمد همین بود که بازی را با حاشیههایی که طراحی میکرد از مسیر اصلی خارج کند. همین نامه را با عنوان نامه به نمایندگان مطرح کرده بودند اما هیچ نامهای به مجلس نرسیده بود و من از طریق وزارت نفت آن را پیگیری کردم و توانستم به دستش بیاورم.
* آقای کوهپایهزاده وکیل بابک زنجانی اصرار دارد که با وجود گفتههای شما او تنها وکیل این پرونده است و بابک زنجانی شش وکیل ندارد و تنها یک وکیل روی پرونده کار میکند.
ایشان اشتباه میکند. اگر واقعا اینطور فکر میکند من به او میگویم که آقای کوهپایهزاده شما هم سر کار هستید. مگر اینکه ایشان هم بخواهد مثل موکلش دیگران را سر کار بگذارد. ما الان با آدرس و مشخصات و به صورت مستند میدانیم که شش تیم حقوقی به عنوان وکلای بابک زنجانی مشغول کار هستند.
* به صورت مجزا کار میکنند یا مرتبط با هم هستند؟
با شش وکیل مجزا که احتمالا هر کدام سرگروه یک تیم حقوقی هستند قرارداد امضا کرده و همه اینها الان روی پرونده او کار میکنند. اینها شش گروه هستند که به طور دائم و جدی پرونده را پیگیری میکنند. اصلا آیا عقلانی است که پروندهای با این وسعت و حجم را به یک وکیل بسپارند؟ اصلا این پرونده را یک نفر چقدر طول میکشد تا فقط بخواند؟ حالا بگذریم که باید کلی درباره آن کار و تحقیق کند و فکر کند و به راهکارهایی برسد. اگر در آینده لازم باشد تمام اطلاعات و مشخصات این شش تیم حقوقی را منتشر میکنیم.
* شما از قول زنجانی گفتهاید که او ٢٥ میلیارد یورو در بانکهای ژاپن سرمایهگذاری کرده است. ماجرای این پول چیست؟ چون اگر واقعیت باشد او الان بیستمین ثروتمند بزرگ دنیاست.
این درست است و نوار ضبطشده آن وجود دارد.
* منظور من از سوال این است که چقدر آن موضوع قرین به صحت است؟
این حرف خودش است. خودش گفت من این مبلغ را بردم در ژاپن و به «ین» تبدیل کردم. این را زمانی میگفت که میخواست اثبات کند پول برای بازپرداخت بدهی دارد و قصدش هم پرداخت آن است. میگفت من اینقدر پول دارم که این بدهی پای آن چیزی نیست. خودش هم مدعی بود که مبلغ هنگفتی هم به طرف ژاپنی داده تا با وجود تحریمها آنها بپذیرند او پولش را در بانکهای این کشور سرمایهگذاری کند.
* ادعایی را که میگویید او درباره این سرمایهگذاری مطرح کرده تا الان پیگیری کردهاید تا راست و دروغش مشخص شود؟
نه. آنها که چنین اطلاعاتی را به ما نمیدهند و ما به راحتی نمیتوانیم این اطلاعات را از بانکهای ژاپن بگیریم که موجودی حساب فلانی چند است.
* ولی خیلی مهم است که معلوم شود اصل موضوع چیست.
این به هر حال ادعای خودش است و الان نوار ضبطشده آن موجود است. او از این ادعاها خیلی مطرح کرده. ما از قوه قضائیه هم خواستیم بیایند و ببینند که ما چه میگوییم اما آنها نیامدند. او البته این اظهارات را در اوج قدرت مطرح میکرد و احتمال نمیداد که کارش به بازداشت و زندان برسد. الان با بازداشت او و وضعیتی که برایش پیش آمده اوضاع خیلی فرق میکند.
* بحث اموال او به کجا رسید؟ چیز دیگری از اموال او پیدا شد یا نه؟
الان مساله اموالش این است که کفاف بدهی را نمیدهند. هنوز هم اطلاعات جدیدی در کار نیست. لیست همه اموال را داریم اما به درد ما نمیخورد. در ایران دو هزار و صد میلیارد اموال دارد که مدعی آنها هم زیاد است. هم بانک مسکن و تامین اجتماعی و هم اشخاص حقیقی و حقوقی بسیاری مدعی آنها هستند. حتی خواهرها و مادر بابک زنجانی هم مدعی مالکیت این اموال هستند و دارند پیگیری میکنند که این اموال و داراییها تعلق به بابک زنجانی ندارد و متعلق به آنهاست.
* چقدر این دعوا جدی است؟
در ظاهر نشان میدهند دعوای خانوادگی است اما ما میدانیم که جنگ زرگری است و حقیقت ندارد. ولی با این حال خیلی جدی دنبال این هستند که اینها اموال آنهاست، نه بابک زنجانی و حتی شکایت کردهاند که بابک زنجانی اموال متعلق به آنها را به عنوان اموال خودش معرفی کرده است.
* یک بحثی که در نامه زنجانی بود این است که نوشته میخواسته پول را پس بدهد ولی چون بازداشت شده نتوانسته. توضیح شما در این رابطه چیست؟
حرف بیحساب میزند. چون تاریخ آخرین چک بابک زنجانی به قبل از تحریمها برمیگردد و این نشان میدهد که این موضوع دور زدن تحریم و اینکه تحریمها نگذاشت بدهیهایش را پرداخت کند هم یک سناریویی است برای اینکه پول نفت را ندهد. تاریخ چکهای زنجانی این را ثابت میکند.
برائت از احمدینژاد
زنجانی در ابتدای نامه خود خطاب به رئیسجمهور نوشته: «آقای رئیسجمهور، همانگونه که مستحضرید اینجانب به اتهام اینکه در دولت قبل از وزارت نفت، نفت خریداری و پول آن را بردهام و به نحوی ایجاد فساد کردهام، در بازداشت به سر میبرم و قوه قضائیه مسئول رسیدگی به این فساد میباشد. متأسفانه من هرچه توضیح میدهم که این اتهامات واقعیت ندارد و در حق من بیانصافی صورت گرفته فایدهای ندارد و هم دولت محترم و هم اینجانب قضاوت را به عهده قوه قضائیه سپرده و آن مرجع نسبت به حق یا ناحق بودن هر دوی ما قضاوت خواهد کرد». زنجانی در ادامه تلاش میکند خود را از احمدینژاد مبرا کند و میگوید: «در کار اقتصادی زبان بیاحترامی و زورگویی و تهمت، جایی ندارد و این روشها متعلق به زمان قبل از رضاشاه است. امروز ناخواسته اینجانب و دولت محترم شما در کفه ترازوی عدالت قرار گرفته است. با این تفاوت که شما دارای قدرت هستید و من زندانی. نمیدانم دولت آقای احمدینژاد چه کرد؟ آیا عملکرد درستی داشته یا خیر و ربطی هم به من ندارد. من نمیدانم چرا هر کس برای نشاندادن خود تلاش میکند به دیگران تهمت بزند و دیگران را با مسئولان قبل از خود قیاس کند». ظاهرا سخنان و افشاگریهای اخیر جهانگیری درباره این متهم نفتی برای او سنگین بوده و میافزاید: «متأسفانه معاوناول محترم ریاست جمهوری بارها در اذهان عمومی به اینجانب بیاحترامیهای زیادی کرده و این امر لایق ترازکردن یک دولت یا یک انسان عادی نیست و جاه و مقام این معاونت حفظ حرمت مردم است. ایشان بارها اینجانب را به فساد در دولت قبل، ارتباط با افرادی که دنبال پشت پرده آن میگردد، میباشد و جدیدا اینجانب را گردنکلفت عنوان نموده است که این صحبتها در شأن یک معاوناول نیست. جناب رئیسجمهور من در زندانم و دادسرا در حال رسیدگی پرونده است، من چه گردنکلفتیای میتوانم بکنم؟ وقتی فسادی وجود ندارد، من چرا باید نام افرادی را ببرم و آنها و زندگی آنها را نابود کنم؟ یک کار اقتصادی شده که منجر به ابهاماتی برای شما شده است و من موظفم ابهامات را حل کنم و این کار در حال انجام است. در اصل مجموعه شما دنبال یک زیادهخواهی است و اسم آن را فساد من نامیده».
به من نگویید گردنکلفت!
زنجانی ٩ دی ٩٢ و چند ماه پس از پایان کار دولت دهم بازداشت شد و اکنون حدود ٢٢ ماه است که در بازداشت به سر میبرد. پیش از این امیرعباس سلطانی، عضو کمیته پیگیری این پرونده، اعلام کرده بود بابک زنجانی در آستانه آزادی از زندان قرار دارد. او به «خانه ملت» گفته بود: «براساس قانون مصوب مجلس، هیچ متهمی را بدون صدور حکم، بیش از ٢٤ ماه نمیتوان در زندان نگه داشت، ازاینرو وکلای زنجانی به دنبال آن هستند میزان زمان بازداشتی او را به بیش از این زمان افزایش دهند، تا عملا حکم آزادی زنجانی صادر شود». خبری که البته سیدحسین دهدشتی در گفتوگو با ایرنا آن را تکذیب کرد و گفت: «بازار شایعهها و گفتههای ضدونقیض درباره پرونده بابک زنجانی داغ است، ولی او تا مشخصنشدن وضعیتش در زندان باقی میماند». بابک زنجانی در ادامه نامه میافزاید: «من هیچ وقت با وزارت نفت معامله نکردهام؛ یک مجموعه نفتی در خارج نفت فروخته و پول آن را در حسابی که معرفی کرده، دریافت کرده و به واسطه آن پول بلوکه شده و حال که دولت عوض شده بهزور میگوید پول را دوباره پرداخت کن؛ چون صاحب بانک و سهامدار من هستم. آقای دکتر من در بانک متعلق به خودم درباره همه سپردهگذاران مسئولم؛ چرا باید اطلاعات یک بانکی را که ربطی به این کشور ندارد در اختیار معاوناول شما بگذارم که ایشان به من نگوید گردنکلفت! آیا اگر شما جای من بودید چنین میکردید؟ به من فرمودید من چون صاحب بانکم موظفم پول شما را بدهم و کاری به کسی ندارید. من از روز اول تمام زندگیم را دو دستی تقدیم کردم، چه باید میکردم و نکردم که این همه بیاحترامی به من میشود؟ وزارت نفت مگر بارش را به من داده که از من طلب میکند؟ باری در اختیار شرکت خارجی خود گذاشته و آن هم پولش را دریافت کرده، میتوانست در بانکی دیگر وصول کند، حال که تحریم شده من مقصرم؟»
خادم ملتم
این میلیاردر جوان در ادامه بدون اشاره به اینکه اکنون نامش از فهرست تحریمها خارج شده مدعی میشود: «جناب آقای دکتر من به کشورم بدون هیچ منتی خدمت کردهام و به واسطه خدماتم مورد تحریم آمریکا و اروپا قرار گرفتهام و از سوی آنان بهعنوان مهره کلیدی معرفی شدهام. اینها آیا گردنکلفت بودن من است؟ آیا من باید فکر میکردم پول نفت را در چه بانکی وصول کنید؟ آیا من باید تدبیر میکردم که پولهای دریافتی را در یک شرکت ١٠هزاردلاری نگهداری نکنید؟ آیا من مرتکب پولشویی شدهام؟ آیا چون قدرت داریم باید زورگویی کنیم و اشتباهات مدیریتی خود را به مردم وصل کنیم؟ آقای رئیسجمهور شرکت خارجی من موظف نبوده باری خریداری کند که کرده، موظف بوده پول آن را در هر کجا که صاحب کالا میخواهد بدهد، انجام داده، آیا روابط اروپا و آمریکا را هم من باید درست میکردم؟ آقای رئیسجمهور من تا کنون بیش از چهارهزار میلیارد تومان اموالم را تقدیم کردم اموالی که قبل از سال ٩١ یعنی ورود مجموعه شما، در بانک من بوده و من ارز هزارو ١٠٠ تومان فروخته بودم و این اموال را داشتم، یعنی سهمیلیارد دلار سرمایهگذاری. من چه باید میکردم که این همه بیاحترامی به من شده؟ آیا باید با مردم و سرمایهگذاران کشور چنین کرد؟ آقای دکتر من وظیفه داشتم به شما اطلاعرسانی کنم. دیگر شما میدانید و خدای بزرگ». زنجانی در حالی در این نامه میگوید تمام اموالش را تقدیم کرده که هم پیش از این زنگنه گفته بود که اموال موجود او کفاف بدهیاش را نمیدهد و هم دو روز پیش سلطانی، عضو کمیته پیگیری پرونده، گفته بود: «زنجانی اگر قصد پرداخت بدهیهایش را داشت تاکنون پرداخت کرده بود چون براساس نوار ضبطشدهای که از این فرد در کمیسیون موجود است ۲۵ میلیارد یورو در بانکهای ژاپن پسانداز کرده، بنابراین موجودی دارد و پرداخت نمیکند؛ ضمن اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد از اموالش نیز در تاجیکستان، ترکیه، مالزی، هاوایی و ... قرار دارد». نامه زنجانی با جملهای که از نظر دستور زبان فارسی در نوع خود جالب توجه است پایان یافته است: «امیدوارم در زندگی و کار پیروز و موفق باشید و روزی کسی با شما این کار میکند با من کردید را نکنید».
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024